Ons 2016 en op naar 2017!

2016 was voor ons een jaar met heel veel ups. Met de feestdagen voor de deur is het tijd om eens terug te kijken op ons 2016, en om vooruit te kijken naar 2017.

2016 begon voor ons met de goedkeuring van onze stalnaam. Het definitief worden van onze stalnaam voelde als een droom die uitkwam. Het begin van onze kleinschalige IJslanderstal.

De stalnaam vroegen we natuurlijk niet voor niets aan, we hadden inmiddels serieuze fokplannen met onze Kólga. Daarom mocht zij half mei op date met Djákni frá Flagbjarnarholti. Een week of vier later was het verlossende woord daar: Kólga is drachtig! 


Kólga bracht echter niet alleen maar leuks. Ze bleek een heuse springpony, en daarom moesten we een degelijk hek rondom onze paddock maken. Daar begonnen we in 2015 al mee, maar in 2016 besloten we onze paddock te vergroten en vervolgens te draineren. Met zijn allen hebben we in 2016 een berg werk verzet, maar het resultaat is er dan ook naar: een mooie, ruime en vooral droge paddock. Echter, we zien nog steeds ruimte voor verbetering: Onze omheining kan nog wel een opfrisbeurt gebruiken en onze schuilstal heeft een nieuwe laag verf nodig. En dus zullen we in 2017 lekker verder gaan met klussen.

Een van de stappen tijdens het vergroten van de paddock.

Ook Dita bracht minder leuks: ze meende ons te moeten laten schrikken aan het einde van het jaar. Op een zondagochtend troffen we haar aan met koliek. Een aantal spannende dagen volgde, maar 'ons Diet' is er gelukkig weer helemaal bovenop.

Op wedstrijdgebied behaalden Bernette en Gryla een aantal persoonlijke overwinningen op mentaal vlak, wat natuurlijk zijn weerslag had op de punten. Naast de wedstrijden is er natuurlijk fanatiek getraind. We zijn heel benieuwd naar de resultaten van volgend jaar!


Voor de echte topsport staan in 2017 fantastische evenementen gepland. In maart mogen we weer naar IceHorse en in augustus zijn de wereldkampioenschappen in Oirschot. Wij hebben alvast kaarten... ;-)

2017 staat voor de deur. We kijken uit naar prachtige evenementen. We kijken uit naar ons allereerste veulen, onze allereerste frá Efnisstöðum nakomeling. We kijken uit naar een mooi nieuw jaar.


Fijne feestdagen en een heel gelukkig 2017 gewenst!

Bernette, Patrick en Marja

Reacties