Paddockrenovatie (2)

Eerder vertelden we al over onze springpony en over hoe we onze paddock springpony-proof maakten. Echter, de ruimte die we de paarden gaven bleek te klein. Er heerste onrust tussen de dames, er was - met name in het stukje voor de schuilkeet - geen ruimte om elkaar te ontwijken. Hoe goed onze bedoelingen bij de eerste klussen ook waren, voor drie paarden was dit stuk echt te klein. Laat staan als er volgend jaar een vierde bij komt...

En dus besloten we de boel nogmaals aan te pakken.

Patrick druk aan het werk.


Om de paddock te vergroten zou het het handigste zijn als alle paarden niet in de buurt waren. Kólga staat overal met haar neus bovenop, Dita kruipt in een onoplettend moment onder de draden door als er geen stroom op staat. Dus die moesten liefst even ergens anders vertoeven. Gelukkig was er zo'n weekend: Kólga was nog op date met Djákni en Grýla en Dita waren samen uit logeren omdat Patrick en Bernette bij iemand op de paarden pasten. Een ideaal weekend dus, waarin wij onze gang konden gaan zonder nieuwsgierige neusjes in de buurt.

De palen en draad van de 'oude' omheining zijn weggehaald.

De 'oude' omheining werd verwijderd, een nieuwe werd precies uitgemeten, netjes in lijn met de buitenomheining. En dan kunnen er weer gaten geboord worden, de palen kunnen de grond in en de isolatoren worden erop gedraaid.

De eerste palen staan!

In een middagje staat dan al de nieuwe paddockomheining. De paddock is nu ruim drie keer zo groot als voorheen. En wat een rust levert dat op! Het is duidelijk dat de paarden elkaar nu makkelijker uit de weg kunnen gaan. Heerlijk.

En klaar! Het gras is inmiddels geen gras meer.

Maar helaas, we zijn er nog niet. De grootte is voor nu perfect, maar de wei is een erg nat stuk. Met het natte weer staan er gigantische plassen op het weiland en de paddock. Stap drie ligt dan ook al in de planning: het aanleggen van extra drainage, het reinigen van de buizen die er al liggen en het ophogen van de paddock met drainagezand. Op naar het volgende klusweekend!

Reacties

  1. Je blijft bezig zo he, maar uiteindelijk wordt het perfect. Succes! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten