Wedstrijden Zuid 2016: behaalde doelen en genieten van topsport

15 tot en met 17 juli was het dan zover: Wedstrijden Zuid. Het NK voor de IJslandersport dit jaar. Wij waren er natuurlijk bij: het overgrote deel van de tijd zaten we als toeschouwer langs de kant, maar op zaterdagochtend mochten we al vroeg aan de bak voor de viergangenproef.
Vrijdagochtend vertrokken we al vroeg richting het wedstrijdterrein. Dat gaf ons alle tijd om rustig de prikweides op te zetten en in te schrijven op het secretariaat, waar we een leuke goodie kregen in de vorm van een paar handschoenen.

Een super praktische goodie: werkhandschoenen.

Die avond reden Grýla en ik ons laatste trainingsrondje over de losrijbaan. Grýla voelde goed, nét niet lekker los in draf, maar niet gespannen en goed geconcentreerd.

Zaterdagochtend was het erg vroeg - we wilden op vrijdag ook nog per se de middernachtstölt kijken - en na een snel ontbijtje was het tijd om Grýla te zadelen en los te rijden. Opnieuw voelde ze goed. Nog net niet zo lekker als thuis, maar duidelijk een stuk beter dan op de vorige wedstrijd.

Tijd voor de proef! Tölt was nog steeds niet helemaal wat we thuis al wel voor elkaar krijgen, maar de verbetering was voelbaar. Richting het einde verloren we wat takt, wat de punten iets drukte. Draf was goed, nét niet lekker los. Wel voorwaarts en geconcentreerd. Stap was goed, en daar kregen we zelfs al wat van de houding voor elkaar waar we zo hard op geoefend hadden. Galop was mooi voorwaarts, maar deze keer mét controle. Een super gevoel!

De 'fanclub' bood Grýla een appeltje aan en intussen luisterden we naar de punten. Ons hoogste puntenaantal tot nu toe, 4.53, met een 4.8 als hoogste cijfer. Geweldig! Het leverde ons een 21e plaats op, uit 38 deelnemers. Niet genoeg voor een finale, maar wel goed voor een heerlijk gevoel.

Grýla met haar 'fanclub'!


Zaterdagavond brachten we Grýla dan ook alvast naar huis, lekker terug naar haar eigen plekje.

Zondagochtend zaten we alweer vroeg langs de baan, want de eerste ovaalbaanfinale begon al om 8.30. In de finales werd het publiek getrakteerd op een waar spektakel. Het niveau lag hoog en de ruiters probeerden allemaal nog net een tandje bij te zetten.

Yoni Blom met Bjartur frá Aquadraat in de T1.

Met de vijfgangenfinale kwam er dan alweer een einde aan Wedstrijden Zuid. Normaal gesproken zouden we zeggen: 'tot ziens, tot Zuid,' maar voor volgend jaar staat er eerst een WK op de planning. Dus dan maken we er maar van: tot ziens, tot de WK!

Reacties

  1. Wat fijn dat het zo goed ging! Jammer dat je de finale net niet hebt gehaald, maar zo te horen wel een wedstrijd waar je blij mee mag zijn. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als we dat fijne gevoel maar vast houden, dan komen die finales hopelijk (als bijna) vanzelf :)

      Verwijderen

Een reactie posten