Ons 2017: een terugblik

2017 was voor ons een jaar met hoge toppen en diepe dalen. Vooral op paardengebied zat het ons in 2017 niet mee, verre van zelfs. Toch beleefden we ook een aantal mooie momenten. We nemen jullie graag mee in een terugblik op ons 2017.

Januari begon koud, en februari was nog kouder: we hadden zelfs sneeuw! Kou en sneeuw zijn bijzonder onhandig, met bevriezende waterslangen, koude en stijve vingers en gevoelloze tenen. Maar het levert wél leuke plaatjes op!


Kólga viel helaas erg in, en we maakten ons zorgen. Kollie had er echter nog al een handje van om de emmer om te gooien, en ondanks een metalen ring aan de stalwand, verdween de helft van het voer op de grond. Dé oplossing: een strotouwtje. Kólga had toen snel door dat je Dita best als tafeltje kunt gebruiken.


Eind april reden Grýla en Bernette hun eerste demonstratie op Animal Event. Door een blessure van de mederuiter moesten ze het alleen doen, maar wat deed Grýla het goed! Ze bleek een echte knuffelpony in de stand van het stamboek.
April was ook de maand waarin Bernette en Grýla startten met lessen op de Breidablik. En dat bevalt heel goed!


Intussen werd Kollie maar niet echt dikker, en in juni kregen we het verlossende woord: ze bleek het veulen van Djákni helaas al eerder te hebben verworpen. Natuurlijk baalden we enorm, maar we besloten al snel een tweede poging te wagen, dit keer bij Spúgy.

In juni kregen Patrick en Bernette de sleutel van hun eerste huisje. Een hoop geklus en verhuis later, trokken ze dan in de eerste week van juli officieel in. De paarden moesten natuurlijk op de een of andere manier wel mee. Dat gebeurde met deze prachtige foto, afgedrukt op hout, die ze kregen van Jeanelle.


Augustus: tijd voor de WK! Wát een spektakel. Wat was dat genieten! In deze maand hoorden we ook dat Kollie opnieuw drachtig was. We waren zó blij!


In september reden Bernette en Grýla opnieuw mee in een demonstratie, dit keer op een nat Horse Event. Grýla vond de entourage maar spannend, maar genoot van alle aandacht en knuffels. 


Oktober was voor ons inktzwart. Na een danswedstrijd troffen we Kollie met zware koliek aan in de stal. Er was geen andere optie dan haar uit haar lijden verlossen. Onze toekomstdroom spatte uiteen.


November ging in een waas voorbij. In december durfden we weer wat vooruit te kijken en begonnen we voorzichtig aan de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. 

En die vonden we! Dit paard stal al onze harten. In het nieuwe jaar komt de dierenarts voor de keuring, zodat we de koop officieel kunnen maken.

2018 wordt voor ons hopelijk het jaar waarin we onze nieuwe topper kunnen verwelkomen, de stijgende lijn met Grýla kunnen voortzetten en waarin we met Dita misschien ook weer eens een ritje kunnen gaan maken met de sulky. En wie weet wat 2018 nog meer brengt...


Fijne feestdagen en een fantastisch 2018 gewenst!

Bernette
Patrick
Marja

P.S. Wij hebben recent al onze pagina's vernieuwd. Neem snel een kijkje!

Reacties