Outdoor Sunnanvindur 2016: mijn doelen

Komend weekend is het zo ver, dan mogen Gryla en ik aan de start komen in onze tweede wedstrijd van dit jaar. Onze eerste wedstrijd van dit jaar was Wedstrijden Zuid. Tijd om weer eens te kijken hoe we er nu voor staan!

Gryla en haar fanclub op Wedstrijden Zuid 2016

Outdoor Sunnanvindur wordt elk jaar in het eerste weekend van oktober georganiseerd op landgoed Langegracht in Esbeek. Voor ons is het een fijne, relatief kleinschalige wedstrijd, die ook nog eens dichtbij is. De ideale wedstrijd om het wedstrijdseizoen te beëindigen!

Vorig jaar reden Gryla en ik op Langegracht voor het eerst boven een 4 gemiddeld in de V5, wat voor ons een echte mijlpaal was. Natuurlijk hoop ik er qua punten op vooruit te gaan ten opzichte van vorig jaar, maar mijn doelen zijn - net als enkele maanden geleden bij Wedstrijden Zuid - iets specifieker dan dat.

Op naar weer zo'n protocol!

Tölt heeft de afgelopen tijd weinig prioriteit gehad, dus daar verandert het doel weinig ten opzichte van de vorige keer. Op Wedstrijden Zuid lukte het nog niet geheel om taktzuiver te blijven in het gehele stuk. Op Langegracht gaan we voor de herkansing!

Draf is de laatste weken ons werkpunt geweest. De focus lag vooral op een betere bovenlijn, waarbij de takt wel behouden wordt. Het is echt nog een nieuw dingetje, en daarom zal het waarschijnlijk niet perfect gaan op de wedstrijd. Ik hoop vooral dat we tóch heel dicht bij dat gevoel van thuis gaan komen.

Stap is in enkele maanden sterk verbeterd. De bovenlijn is losser, we hebben meer oprichting en een mooie halshouding. Thuis gaat dat alleen maar beter, óók als er afleiding is. Waar Wedstrijden Zuid net te vroeg kwam, lijkt Langegracht wat de stap betreft op een goed moment te komen. Hoe mooi zou het zijn als we op Langegracht het nu wel kunnen laten zien!

Galop is voor Gryla nog steeds zo'n gang die twee kanten op kan: of we vliegen de baan over, of we hebben een nette gesprongen galop. We zijn nog niet zo ver dat we dezelfde bovenlijn kunnen rijden als in stap en in draf, dus ga ik voor de galop gewoon weer voor controle, zonder impuls te verliezen. Dat is voor nu even uitdaging genoeg ;-)

Grýla en Bernette op de BCD-wedstrijd op de Breidablik (juni 2015)

Op de Breidablik was ik heel blij met hoe ik zelf gereden had. Boven alles hoop ik weer op een fijn gevoel in de proef. Want eerlijk is eerlijk, de punten in de proef zijn leuk, maar wedstrijden rijden is pas echt een feest als je met een lekker gevoel van je paard af komt. Dus daar gaan we dan ook weer voor de volle 100% voor!

Reacties