Kólga's dracht: dag 240

Tweehonderdenveertig dagen alweer! Acht maanden! De tijd vliegt! Onze mooie dame draagt al 240 dagen een baby-Kollie in haar buik. Hoog tijd om eens te kijken naar haar lichamelijke veranderingen!


Eerlijk is eerlijk, we hadden op zich al wel vermoed dat ze ietsje boller zou zijn. Je ziet inmiddels wel duidelijk aan haar flanken dat ze boller wordt, maar ze is nog niet zo bol als sommige andere merries die we op Facebook en dergelijke voorbij zien komen.


Máár, er is zeker iets gaande! Want, dik mag ze dan nog niet zijn, de vorm van haar buik verandert wel. En, hoe gek het ook moge klinken:  we zien het ook aan haar plas-gedrag. Het komt nu regelmatig voor dat ze gaat staan om te plassen, en dat er heel weinig of zelfs niks uit komt in eerste instantie. Dan kijkt ze even beledigd naar haar buik, loopt een rondje en doet een nieuwe poging. Gelukkig voor haar, is die meestal succesvoller ;-)


Nog 60 dagen en dan zijn we de 300 alweer voorbij. Nog 80 dagen en het veulen kan veilig geboren worden. We tellen verder af...

Reacties