Kólga's dracht: dag 170

Vandaag is Kólga 170 dagen drachtig. Uitgaande van een gemiddelde dracht van 335 dagen, zijn we dus al over de helft! Ongelooflijk hoe snel het gegaan is vanaf het moment dat we het mooie nieuws kregen, en daarom kijken we graag nog even terug.


Op 7 juni kregen we bericht dat Kólga drachtig gescand was op 14 dagen dracht. Om te voorkomen dat we op 14 dagen juichden om een cyste lieten we een week later, op 15 juni, nogmaals scannen. Een mooi vruchtje was zichtbaar en het blijde nieuws kon de wereld in: Kólga is drachtig.

Drie weken later was het tijd voor Kólga's derde echo. Rond deze tijd begint het hartje te kloppen, wat op de scan duidelijk zichtbaar was. Een heel bijzonder moment, onze eigen lieve merrie, met een klein kloppend hartje binnen in haar buik.

Kólga op 9 september 2016. Van de zijkant valt haar buik nog
niet zo op, van voren kun je het al wel zien. Dat is echter lastig
te fotograferen, want Kólga steekt heel graag haar neus in de
camera...

En dan is het afwachten. Aftellen. En Kólga natuurlijk nauwlettend in de gaten houden. Begin september begon het op te vallen dat er een buikje groeiende was.

Kólga op 9 oktober 2016. Grýla's deken is na deze foto weer
keurig recht gelegd ;-).

Vandaag zijn we dus op 170 dagen dracht. Bij een KWPN'er zou het veulen nu de grootte van een hond hebben, iets zoals een beagle. Voor een IJslander kun je dan waarschijnlijk denken aan een forse kat. Aan Kólga kun je inmiddels goed zijn dat er wat gaande is; haar buik groeit gestaag. Haar uier, banden en kling (vagina) zijn - zoals verwacht - nog onveranderd.

Inmiddels zijn wij zelf namen aan het opschrijven voor onze Kólga-baby. Er is nog lang niets besloten, maar er zijn toch al wel wat namen die uitspringen. Gelukkig hebben we nog even om een keuze te gaan maken...

170 dagen gehad, nog iets minder dan nog eens 170 te gaan. Wij tellen langzaam af...

Reacties

 1. Ooh, wat spannend! Gelukkig gaat het allemaal goed met Kólga, zo te zien. Heb je een idee van welke kleuren het veulen zou kunnen worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even een snelle kleuren calculator gerund, en daar komt uit:
   35% wildkleur-zwart bont
   35% wildkleur-zwart
   11% zwartbont
   11% zwart
   1% vosbont
   1% vos

   Ik moet bekennen dat ik geen idee heb of deze waarden correct zijn. De kans op wildkleur zwart of zwart is dus veruit het grootste, en we hebben dus ook een flinke kans op een bonte. Wij zijn heel benieuwd welk kleurtje eruit komt rollen!
   Eén ding weten we heel zeker: als ie schimmel wordt, is er ergens iets niet goed gegaan ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten