Het verlanglijstje van een paardenmeisje

Mijn verjaardag staat alweer voor de deur. Nog maar een weekje, en dan word ik alweer 23. Het is ook de dag waarop ik mijn thesis moet inleveren (help!). Natuurlijk zouden de mooiste verjaardagscadeautjes zijn dat ik een week later succesvol afstudeer en dat mijn puppypaardje weer gezond - en liefst drachtig - weer naar huis komt. Toch staan er ook wat materiële zaken op mijn verlanglijstje. Je leest hier mijn verlanglijstje - eentje van een typisch paardenmeisje.

Fákur Julia halster

Dit halster had ik echt niet moeten zien. Echt niet. Op Icehorse kocht ik al het Fákur Julia hoofdstel en kreeg ik de bijpassende teugels. Hoe mooi zou het zijn de set compleet te maken met dit halster...

Karlslund gecombineerde neusriem en bakstuk

Kólga is nog lang niet zo ver dat ze beleerd kan worden, maar ik kijk toch graag rond naar spullen voor mijn kleine meisje. Ik heb intussen al gezien dat haar lichte ramsneus niet echt handig gaat zijn voor een lage neusriem, dus ik zou voor Kólga graag een gecombineerde hebben. Gezien het hoofdstel van Grýla erg goed bevalt zou ik graag een neusriem van Karlslund voor Kólga hebben. Enne, een extra los bakstuk is natuurlijk ook geen overbodige luxe.

Oranje springschoenen (maat shet)

Een paar jaar geleden kreeg ik knaloranje peesbeschermers voor mijn verjaardag, in maat shet. En ze staan Dita fantastisch! Het is weer eens wat anders dan rood, roze of blauw. In dezelfde lijn zouden oranje gekleurde springschoenen ook erg leuk zijn. Om het plaatje compleet te maken mag er ook nog een oranje onderlegger voor het tuig bij en een oranje halster/touwhalster plus touw. Een oranje onderlegd hoofdstelletje zeg ik ook geen nee tegen, of wordt het nu wel héél oranje? ;-)

Jodphurrijbroek zwart

In de zomer rijd ik graag met een jodphurbroek. Ik ben dan vaak in het weekend langer bij de paarden bezig, en dan vind ik het erg lekker om geen onhandige hoge laarzen aan te hoeven. Stevige schoenen of jodphurs eronder en ik kan de hele dag lekker bezig zijn bij de paarden, maar niet extra hoeven omkleden als ik wil gaan rijden. Het liefst zou ik een zwarte hebben, met een grijs leren of een grijs suède zitvlak. 

Wielbeschermer met ons logo

Niet zo heel lang geleden kochten we een nieuwe auto: een Suzuki Grand Vitara. Een grote 4x4, met - zoals het hoort - een reservewiel achterop. Hoe mooi zou het zijn om daar een hoes omheen te hebben, met daarop het logo van onze IJslanderstal?

Een nieuwe cap

Mijn huidige cap bevalt niet meer zo goed. Als ik langer dan een uur rijd, houd ik een mooi souvenir over in de vorm van een rode streep op mijn voorhoofd. Over het algemeen is dat het signaal dat er een nieuwe cap moet komen. Ik viel voor de Charles Owen Ayr 8. Een zwarte, alsjeblieft.

Staart-en-manenborstel en antiklit

Kólga en Dita hebben allebei van die prachtige lange manen. Ik ontklit ze regelmatig, dus een antiklit spul (Grand National Magic gel werkt prima) komt altijd van pas. 

Felix Bühler vliegenmasker

Grýla heeft eczeem en draagt daarom in de zomer bijna full-time haar eczeemdeken. De hoofdkappen met die sliertjes bevallen hier niet zo goed; Grýla krijgt daar nu juist schuurplekken van, doordat ze zo snel gaan lubberen. Ik hoorde goede ervaringen met het vliegenmasker van Felix Bühler. Extra fijn is dat de oren wel beschermd zijn, maar de voorpluk er gewoon doorheen kan.

Notitieboekje

Laatst zag ik bij de AKO op het station een prachtig notitieboekje van Paperblanks, met, jawel, paarden. Ik schrijf mijn ideeën voor nieuwe blogs altijd in een notitieboekje en met zo'n mooie voorkant is dat natuurlijk helemaal een feest.

Afbeelding via favoritenote.com

En verder...

Ondanks dat er wel wat dingen zijn die ik graag zou krijgen, ben ik over het algemeen overal blij mee. Naast de dingetjes die ik voor de paarden zou willen, ben ik altijd blij met oorbellen, armbanden, geld, een goed boek (na mijn afstuderen heb ik hopelijk weer tijd om te lezen), nagellak, make-up, een fijne pen, een mooie map... 

Kortom, er staat nog wel het een en ander op mijn lijstje! Toch ook wel leuk, zo hou je wat te wensen over. Wat stat er op jouw verlanglijstje?

Reacties

  1. Heel herkenbaar! Meestal zijn mijn verlanglijstje er ook ongeveer zo uit, tot ergernis van mijn ouders en vrienden die geen paardenmensen zijn, zij hebben geen idee wat alles is. Mijn ouders hebben me zelfs wel eens een cadeautje gegeven, om vervolgens te vragen wat het nou eigenlijk voor ding was...
    Ik weet trouwens niet of je nu ook al een cap hebt van Charles Owen, maar ik kan ze zeker aanraden! Ik heb er sinds een tijdje ook een, en nog nooit heeft een cap me zo lekker gezeten!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten