Weide- en paddockrenovatie (1)

Het is even wennen, zo'n springpaard. In plaats van een merrie die nog niet weet dat ze haar benen op moet tillen voor een hindernisje, hebben we er nu een die met gemak over de omheining komt. In ieder geval blijken de kleine prikpaaltjes niet voldoende om Kólga binnen de paddock te houden. In de dierenspeciaalzaak zoeken we onder enige tijdsdruk onze benodigdheden. Een half uur later vertrekken we met vijf weidepalen van 1.80 meter, 200 meter koorddraad, 6 handvatten, draadisolatoren en een liksteen. Tja, als je er dan toch bent... 
De eerste paal in de (toen nog) natte grond.

Eenmaal op de paddock wordt uitgemeten waar de palen moeten komen. Terwijl mam en ik de isolatoren bevestigen, maakt Patrick gaten met een grondboor. De palen staan dan ook vrij snel in de grond. 

Patrick aan het werk, onder het toeziend oog van Grýla.
Helaas laat het daglicht ons dan in de steek, en moeten we onze werkzaamheden staken.
De dag erop wordt dan de draad bevestigd. Twee poortjes erin en de paddock heeft weer een chique nieuw uiterlijk gekregen.

Het resultaat!
Gaandeweg was het idee ontstaan om lange draadisolatoren langs de buitenkant van de gehele weide te maken. Intussen vervangen we een kant van de omheining in zijn geheel. Deze kant had nogal wat te lijden van mensen die tussen de draad door probeerden te stappen en daarbij hun voeten niet goed optilden. En als je dan toch bezig bent...

Deze kant van de weide meteen ook maar opgeknapt.

Om de gehele omheining te verhogen moeten we toch nog even terug naar de dierenwinkel. Stom genoeg bedachten we later pas de hele omheinig te verhogen, in plaats van alleen de kanten rondom de paddock.

Een week later is ook de rest van de omheining verhoogd. Knap paard dat hier nog uitkomt. Laten we dat maar niet te hard zeggen, maar we denken het stiekem wel. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat de buitenomheining in elk geval een brug te ver is, en de verstevigde binnenomheining dwingt ook het nodige respect af.

En we houden onszelf flink bezig, want we bedenken natuurlijk later pas - door schade en schande - dat we de paddock nog wel een maatje groter hadden kunnen maken... Meer daarover de volgende keer!

Reacties