Een nieuw paard: kennismaking tussen de dames

We komen aan bij ons stalletje. Grýla en Dita kijken verbaasd op als de trailer aan komt rijden. We kijken nog eens gauw over de wei heen of alle paaltjes en draad verwijderd zijn, zodat ze de hele wei tot hun beschikking hebben. De waterbakken zijn gevuld, het hooihokje staat op zijn plek. Tijd om Kólga van de trailer te halen!

Bernette & Kólga, nog bij de opvangkraal.

Grýla en Dita komen verrast naar het hek als Kólga van de trailer stapt. Dat leidt er toe dat we even met de draden moeten goochelen om Kólga in het hek te krijgen en Grýla en Dita in het hek te houden. Maar dan staan ze er allemaal en staan wij met het fototoestel klaar om dit moment vast te leggen.


Grýla maakt al heel snel duidelijk dat dit haar wei is. Kólga zoekt toenadering, Grýla komt daarop eventjes omhoog, en tussen hun is de rangorde duidelijk.


Dita heeft er iets meer moeite mee. Ze komt nogal lomp in Kólga's richting, die daarop meteen een flinke tik met haar achterbeen uitdeelt. Enigzins beduusd loopt Dita er bij weg. Dita laat het echter niet zomaar over haar kant gaan en laat haar achterbenen zwiepen wanneer ze de kans krijgt. Kólga is niet onder de indruk. Ze tilt een keer een voorbeen op als Dita haar probeert weg te houden bij het hooi, waarop Dita wegstuift. Dita legt het af.

Twee weken later staan ze al gemoedelijk met zijn drieën hooi te eten. De rangorde wordt bevestigd en de paarden worden zekerder van hun plekje in de kudde. De rust is wedergekeerd.

Reacties

  1. Het is toch altijd even spannend hoe de kudde zich gaat vormen. Fijn dat ze het nu zo goed met elkaar kunnen vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten