Efnisstaðir update - juni-augustus 2017

Ruim twee maanden geleden meldden we dat Kólga helaas niet drachtig was. Daarna bleef het even stil. Kólga was niet drachtig en we hadden toch enkele dagen nodig om tot een nieuw plan van aanpak te komen, dus wat konden we daarover vertellen? Maar terwijl er een Kólga-plan werd opgesteld, kregen we het druk met verven, klussen en verhuizen. Om de chaos compleet te maken, vond er ook nog een WK plaats in Nederland! Lees gauw verder voor een uitgebreide update.

Met zijn allen op de WK! Je ziet het goed, eerste rij!


Kólga dus. Na enkele dagen, die we toch even nodig hadden om de klap te boven te komen, maakten we een plan. Kólga zou dit jaar nog gedekt worden. Niet volgend jaar, dit jaar. Een hengst was heel snel gekozen, want waarom zouden we dit jaar het niet proberen met de hengst die we vorig jaar ook al overwogen? Telefoontjes werden gepleegd, een CEM-test werd afgenomen. Na een week kwam dan het verlossende woord: Kólga is schoon en mag bij de hengst.

Kollie, gezond en wel, maar op het moment van
de foto niet drachtig.

Een dag later laadden we Kólga soepeltjes op de trailer en reden we naar Drunen, op naar Spúgy frá Libèrté. Inscharen verliep bijzonder rustig en met een goed gevoel vertrokken we met een lege trailer terug naar huis.

Dat we tijdelijk maar twee paarden 'thuis' hadden staan kwam stiekem heel goed uit. In alle tijd die we nodig hadden om Kólga getest te krijgen, kregen Patrick en ik de sleutel van ons eerste huisje. Alles moest geschilderd, de afzuigkap gerepareerd, nieuwe plinten gelegd, nieuwe lampen opgehangen. Twee weken lang werd er meer dan fulltime gewerkt. Met hulp van (schoon)ouders en onze goede vriend Davey, die een week lang elke dag om 8 uur op station Boxtel was, kregen we het huis in twee weken zover af, dat er geleefd kon worden. Inmiddels zijn we nog wat verder, en krijgen ook de details meer vorm.

Het verven van deze gedeeltelijk rode muur, was een echte rot-klus!

En vlak nadat de boel een beetje begon te settelen in het huisje, werden we gebeld. Onze Kollie is drachtig! Vanaf 8 juni is ze dragend van Spúgy! Geweldig nieuws natuurlijk! Tussen alle bedrijven door, gingen we onze knappe dame ophalen in Drunen. Toen ze thuis kwam, was het direct weer als vanouds met de andere twee dames. Zo fijn! En ons meisje is weer thuis!

Kólga met Dita en Grýla. Deze prachtige plaat op hout,
gekregen van Bernette's zus(je) Jeanelle, heeft inmiddels ook
een mooi plekje gekregen in ons huisje.

Om onze drukte compleet te maken, traden we begin dit jaar toe tot de PR-commissie van het NSIJP. Het is ontzettend leuk om de IJslander namens het stamboek op verschillende evenementen te promoten met een klein clubje enthousiaste vrijwilligers. Met de WK voor de deur deed iedereen er nog een schepje bovenop. Goodies geregeld, standbemanning voor de gehele week in te plannen, mails, appjes en Facebook-berichtjes over en weer.

En dan de WK. Wát een fantastisch evenement. 7 dagen lang genieten van IJslandersport op het hoogste niveau, met als absolute hoogtepunt de finale-zondag. Fan-tas-tische combinaties hebben we zien rijden, en het is dat we weten dat WK-paarden vanuit IJsland ver, maar dan ook echt heel ver, buiten ons budget vallen, anders hadden we er zeker een mee naar huis genomen (Glóría!!). Wél een berg andere spullen, die beter in ons budget pasten, geshopt, waaronder stalschoenen, petjes, een prentenboek van Tóti en Fengur (leuk voor de kinderen later!) en natuurlijk de WK-polo. 

De voor IJsland rijdende combinatie Jakob Svavar Sigurðsson,
met zijn merrie Gloría frá Skúfslæk, winnaars in de T1 met
een score van 8.94.

De WK ligt inmiddels alweer even achter ons, maar dat betekent niet dat de rust is wedergekeerd. In tegendeel! Er zijn mooie plannen, zowel op persoonlijk vlak, als op werk-gebied, maar ook voor onze eigen stal. Daarnaast werken we met de PR-commissie al hard richting Horse Event (8 tot en met 10 september). Wij zijn zelf (met paard!) de zondag van de partij, dus voor wie dan op Horse Event is: loop gezellig even langs, dan kletsen we uitgebreid verder ;)

Reacties

Een reactie posten