Ons 2018: een terugblik

Het is weer 31 december, het laatste ritje van het jaar zit er alweer op. Dit is hét moment om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. We nemen je mee in een terugblik op ons 2018.

Ons 2018 begon met een nieuwe aanwinst: Loði frá Breiðablik. We leerden hem kennen in december 2017, maar in 2018 wisten we het zeker: hij was ons nieuwe droompaard. Hij kwam fluitend door de keuring en daarmee werd de koop officieel. 


Na de carnaval, zodat we al redelijk aan elkaar gewend zouden zijn als hij zou verhuizen, verhuisde hij naar ons plekje met Dita en Grýla. De kennismaking verliep bijzonder rustig. Na nog geen vijf minuten stonden ze gezamenlijk te grazen.

In het voorjaar reden Grýla en Bernette een wedstrijd in Oudenbosch. Het was stoffig en warm en duidelijk niet ons moment. Met de verbeterpunten in ons achterhoofd gingen we vervolgens op wedstrijd in Oirschot.

In Oirschot reden we geen super hoge punten. Ons grootste doel was echter wél behaald: we wisten de ontspanning gedurende de hele wedstrijd vast te houden en reden een heerlijke proef. Daar konden geen punten meer tegenop!


In augustus gingen we eindelijk op vakantie: IJsland! Drie weken lang trokken we rond in een camper. Wij hebben - waarschijnlijk als enige IJslandereigenaren - geen ritten gemaakt, maar we hebben ontzettend mooie dingen van ons lijstje kunnen afvinken.


Vlak na IJsland gingen we naar Vijfhuizen voor drie dagen Horse Event namens het NSIJP. Grýla mocht mee op de zondag. Ze werd het onderwerp van de prijsvraag "Hoe oud is Grýla (in jaren en dagen) waar we heel veel leuke reacties op kregen. Deelneemster Liv zat er maar één dag naast (12 jaar en 123 dagen) en gaan ging er met de hoofdprijs vandoor.

2018 was ook het jaar waarin we een trailer kochten. Het werd er een waar twee IJslanders in kunnen, dus 2019 belooft een jaar te worden van wedstrijden en mooie buitenritjes op andere locaties! 


Tussen alle bedrijven door gaven we onze site weer een grote update. Alle pagina's zijn bijgewerkt en weer up-to-date. Daarnaast heeft Marja al haar blogs die ze eerder voor Ros-magazine schreef, ook op onze site online gezet.

Uiteraard hebben we voor 2019 al het een en ander op de planning staan. Waarschijnlijk gaan we in 2019 voor het eerst met Loði op wedstrijd. Daarnaast wordt er natuurlijk weer geklust: we willen graag nog een stukje bestraten bij de paarden.

Wij kijken terug op een mooi 2018 en vooruit naar een hopelijk fantastisch 2019.

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een prachtig 2019!

Bernette
Patrick
Marja

Reacties