Over ons

IJslanderstal Efnisstaðir wordt gerund door Bernette, Patrick en Marja.

In 2009 ontmoetten Patrick en Bernette elkaar op de dansvloer en in datzelfde jaar kregen zij een relatie. Inmiddels is dansen, naast de paarden, nog steeds een grote hobby van hun samen en zij zijn dan ook vaak op de vloer te vinden.

Marja, Bernette's moeder, heeft al lange tijd een huis vol harige gezelligheid in de vorm van katten en honden. Bernette is dan ook met huisdieren opgegroeid. Patrick, afkomstig van een boerderij op het Brabantse platteland, is ook van jongs af aan bekend met (huis)dieren. Honden, katten, konijnen, cavia's, hamsters, koeien, kippen; dieren zijn niet meer weg te denken uit onze levens. 

Paarden waren altijd een meisjesdroom van Bernette (want ja, die van een vriendinnetje waren toch zó leuk!) en uiteindelijk mocht ze dan op paardrijden. Marja ging mee, want, zo dacht ze: dat is de enige manier om te leren ermee om te gaan. Inmiddels is zij ook ten volle besmet met het paardenvirus, en dan in het bijzonder met het IJslandervirus, al is ze nog regelmatig bij de 'grote paarden' te vinden om Jeanelle, Bernette's zusje, te helpen op wedstrijd of show.

Over de jaren is Patrick steeds meer betrokken geraakt bij de dagelijkse verzorging van de paarden. Ook ging en gaat hij vaak mee op buitenrit (lopend of fietsend) en is hij vaste groom op wedstrijd.

Maar ook zonder onze Patricks ouders zou deze kleine Ijslanderstal niet bestaan. Dankzij Patricks ouders, Johan en Rian, hebben we een fantastisch plekje voor onze paarden. Zij zorgen voor veel toezicht en er wordt direct gebeld als er weer eens een deken of een draad gesloopt is. En als we ergens gereedschap nodig hebben, hoeven we maar Patricks vader in te seinen en het wordt al gefixt.

Marja met Grýla en Dita
Met elkaar blijven we aan de weg timmeren om onze dromen en ambities te realiseren. Want dromen en plannen, die hebben we genoeg!

Laatste update: 29 april 2018